Fillerbehandling

Fillere er volumøkende stoffer som er laget for å fylle volumdefekter i ansiktet. Det finnes en rekke fillere på verdensbasis, både fillere som forsvinner og fillere som er permanente. Den mest brukte filleren i dag er hyaluronsyrebasert. Dette er en filler som gradvis forsvinner. Ved Plastikkirurg1 bruker vi kun hyaluronsyrefillere. Hyaluronsyre er en av lærhudens byggestener. Hyaluronsyrefillere har ulik nedbrytningstid etter hvilken utførelse av stoffet som brukes og hvor det settes. Vanligvis forsvinner produktet etter 6-12 mnd.

Hyaluronsyre

De vanligste områdene for behandling med hyaluronsyre er lepper, kinnben, folden fra nesevinge til munnviken, nedenfor munnviken og hulrom rundt øynene. Fillere kan kan også brukes helt overfladisk i huden for å forbedre hudkvaliteten og fjerne fine rynker i hele ansiktet.

Når fillere settes, kommer virkningen med en gang. Det er vanlig å bruke bedøvende krem for å redusere ubehag under behandlingen. I tillegg inneholder de fleste produktene lokalbedøvelse som sprøytes inn sammen med hyaluronsyre. Ofte blir det hevelse som varer inntil en uke etter behandlingen. Det kan også bli små blåmerker.

Hvordan gjøres behandling med filler?

En fillerbehandling tar ca. 30-50 minutter avhengig av hvor mange områder som skal behandles. Før behandlingen ønsker de fleste å få bedøvelse via krem eller injeksjon. Behandlingsområdet desinfiseres så før filleren injiseres med en tynn nål.

Hvilket resultat kan forventes etter behandling med filler?

En behandling med filler gir umiddelbare resultater. Etter injeksjonen vil kroppen din sakte men sikkert absorberer fyllstoffet. Dette gjør at huden går tilbake til sin normale tilstand. Varigheten varierer, men de fleste vil ha en effekt i ca. 6-12 måneder avhengig av hvilket område som er behandlet.

Komplikasjoner etter behandling med filler

Komplikasjoner etter behandling med filler er svært uvanlig. De mest vanlige bivirkningene er ømhet, hevelse, kløe, rødhet og eller blåmerker som oppstår i stikkstedet. Dette vil avta de neste dagene en til to uker etter behandling. Det er viktig at du benytter høy solfaktor (min. SpF 30) etter behandlingen.